WYMAGANIA
-
Zastąpienie ręcznego napełniania ziół do torebek (a następnie wkładanie torebki do pudełka).
-
Zastąpienie istniejącej maszyny pakującej formującej torebki typu poduszka - nową maszyną formującą torebki z fałdami (bardziej odpowiednie do wkładania do pudełek).
WYZWANIE
-
Podczas ręcznego pakowania klient ręcznie ściskał torebkę przed zgrzaniem
-
Nie jest możliwe powiększenie opakowania zewnętrznego
-
Wysokość kolumny najbardziej trudnego produktu wynosi 260 mm
-
Wymagana wysokość kolumny stojącego worka = 140 mm
-
Wymagana wysokość kolumny do formowania zgrzewu górnego = 100 mm
DOSTARCZONE ROZWIĄZANIE
-
Maszyna formująca i zamykająca opakowanie US 100
-
Wykorzystanie stacji roboczych do kompresowania produktu w opakowaniu przed zgrzewaniem
-
3 etapy kompresowania:
-
Pod wagą (ogólnie umożliwia dozowanie w większej liczbie kroków z dociskanie)
-
Następujące stacje do kompresowania produktu i ustalania poziomu produktu
PRZYKŁAD TRYBU PAKOWANIA
Produkt - szałwia
Dozowanie w 2 krokach z kompresowanie pod wagą + obniżanie poziomu produktu w kolejnych stacjach
-
Wysokość swobodnie opadającego produktu = 260 mm
- ½ dawki 130 mm po sprasowaniu pod wagą → 80 mm -
Pełna dawka po 2. prasowaniu → 110 - 120 mm
-
Pełna dawka po 3. prasowaniu → 90 - 100 mm